Sve boje života 07.03.2021.

Zašto je za oporavak posle preležane kovid infekcije ključan treći mesec? Zbog čega je hroničan umor posle preležanog virusa opasan i koji su njegovi simptomi? Kome se obratiti za pomoć i dijagnostiku u trenutku kada vam niko ne veruje da se loše osećate? O ovim pitanjima i o istraživanju koje je sa svojim timom prvi u svetu sproveo kada je u pitanju stanje pacijenata koji su preležali kovid,  govori prof. dr Branislav Milovanović, internista kardiolog i predsednik Udruženja za neurokardiologiju Srbije.

Koje su to fatalne junakinje u svetskoj književnosti  čijim čarima se nije moglo odoleti otkriva nam Hristina Vasilijević. Saznaćete kako je dugme zamenilo kopču, zašto je važan pronalazak rupice i koja slavna ličnost je potrošila milione na dugmad.

O gajenju pamuka na našim prostorima i njegovoj upotrebi u svakodnevnom životu govore prof. dr Mirjana Kostić sa Katedre za tekstilno inženjerstvo Tehnološko – metalurškog fakulteta i Marina Cvetković, kustos Etnografskog muzeja.
Ovog puta govorimo  o reciklaži pamuka i o tome koji proizvodi se dobijaju reciklažom i da li to mogu ponovo biti odevni predmeti. Naša sagovornica je prof. dr Maja Radetić sa Katedre za tekstilno inženjerstvo Tehnološko – metalurškog fakulteta.

 

 

Izvor: Rts.rs« Nazad

Udruženje obolelih od sindroma hroničnog umora i krize svesti SHUKS

+
team01

SHUKS Udruženje

Razvoj i unapređenje svih oblasti medicine i nauke koje se bave problematikom

team02

SHUKS Udruženje

Pomaganje i unapređivanje nastave iz svih oblasti medicine i nauke koje se bave problematikom na fakultetima i u školama

team03

SHUKS Udruženje

Organizovanje kongresa, simpozijuma, savetovanja izdavanje naučnih publikacija


team04

SHUKS Udruženje

Saradnja sa srodnim udruženjima i organizacijama u zemlji i inostranstvu